Elliott and Associates Renewable Energy Review Europe Tokyo Paris Asia: Xcel Energy i Minnesota

by Orley Luged
Citation
Title:
Elliott and Associates Renewable Energy Review Europe Tokyo Paris Asia: Xcel Energy i Minnesota
Author:
Orley Luged
Year: 
Publication: 
Volume: 
Issue: 
Start Page: 
End Page: 
Publisher: 
Language: 
English
URL: 
Select license: 
Select License
DOI: 
PMID: 
ISSN: 
Abstract:

Xcel Energy Inc. sade på fredagen att man vill mer än dubbelt så mycket el som det blir från vind och sol i övre Mellanvästern.

Företaget, som tjänar 1,2 miljoner elektriska kunder i Minnesota och har mest vindkraft av any nytto-USA, sade ytterligare utbyggnad av förnybar energiunder de närmaste 15 åren kommer en 40-procentig minskning i dess växthusgaser utsläpp 2030. Det kan också innebära högre elräkningar för konsumenterna.

I en obligatorisk långväga resursplan berättade Xcel statliga tillsynsmyndigheter att det inte vill slutare sina återstående två koleldade kraftverk i Minnesota. I stället föreslås att driva dem mindre ofta, att minska sina utsläpp totalt när man planerar för sin slutliga pension.

"Kunder verkligen vill renare, grönare energi, så vi försöker vara lyhörd, säger Chris Clark, som tog över torsdag som ordförande för Xcel's Minnesota regionala division, som också serverar delar av North Dakota, South Dakota, Wisconsin och Michigan.

Clark sade kostnaderna för vindkraftverk och stora solar parkerär på väg ner, vilket gör dem konkurrenskraftiga med naturgas-baserade generation, som Xcel planerar också att öka. Vindkraft, som nu utgör 15 procent av Xcels Övre mellanvästern energi, skulle öka till 25 procent 2030. Solar, som är väl under 1 procent i dag, skulle klättra upp till 8 procent och nå 10 procent statligt målet genom köp av förnybar energi krediter, sade Xcel.

Verktyg är skyldiga att lämna långväga planer att betjäna kunder. Eftersom Xcel är reglerad, investerare ägda monopol, Minnesota Public Utilities kommissionen recensioner och potentiellt skulle kunna ändra planen efter att ha hört från andra intressen, en process som tar månader. Xcel sade att arbeta med miljögrupper, företag och andra som har frågor om resultatet.

Vissa miljögrupper har lobbat Xcel för att dra tillbaka sina två, stora, 1970-talet-eran kol enheter på Sherco kraftverket i Becker, minn Xcel föreslår i stället att minska det kol-genererade elektricitet gradvis från 37 procent i år till 29 procent år 2030. Detta skulle göras genom att ringa tillbaka produktionen Sherco och dess andra Minnesota kolkraftverk, Allen S. King, i Bayport.

På samma gång, Clark sade, Xcel inte planerar att göra betydande nyinvesteringar i de växterna, som två andra Minnesota verktyg gör med deras stora kol-brännare. Clark sade han erkänner att vissa grupper för stängande ned äldre enheter på Sherco, som är statens största utsläppare av koldioxid. Verktyget har föreslagna collaborative översyn av planen så att alla intressen hörs.

Under Xcel's plan, skulle el från solpaneler se exponentiell tillväxt i Minnesota, från ca 14 megawatt idag till 2.400 megawatt år 2030. En megawatt är 1 miljon watt. De flesta som skulle vara stor, verktygSkala solvärme, men Xcel också projekt en konsument-driven ökning i taket sol och gemenskapens solar trädgårdar, vars produktion delas av abonnenter.

Xcels vindkraft i övre Mellanvästern skulle öka om 70 procent, lägga till en annan 1 800 megawatt 2030. Som innehåller 600 megawatt – om tre nya vindkraftverk – under detta årtionde. Dessa projekt är på de fyra nya vindkraftverk Xcel är att lägga i år i Minnesota och North Dakota.

Om du vill säkerhetskopiera intermittent vind och sol, föreslår Xcel 1,750 megawatt av nya naturgas "topp" växter, som eldas upp endast när det behövs. Dessa växter är förutom två nya gasdrivna generatorer som godkänts av tillsynsmyndigheterna i December ska byggas i Mankato och Burnsville.

"Förnybara prissättning är konkurrenskraftiga under 15 år," sade Clark i en intervju. "Vi har sett detta med vinden, där över tiden vind priserna har kommit ner och vinden har tävlat effektivt med gas. Våra prognoser är att vi kommer att se verktygSkala solar verkligen konkurrera med gas under 15 år."

Clark sade investeringarna i förnybar energi sannolikt skulle öka kundernas priser omkring 2 procent över vad förväntas annars. Xcel har en vandra väntan innan Minnesota regulators, och sägs mer ökar sannolikt som det wraps upp dess nuvarande investeringscykel.

"Vi kommer att se fortsatta räntehöjningar," sade Clark.

Xcel beräknas att efterfrågan på El kommer att öka bara 0,4 procent varje år, långt ifrån den 1 till 2 procent årliga ökningar verktyg såg innan lågkonjunkturen. Clark sade Xcel förväntar sig dess Minnesota investeringar att släppa från är en nyligen takt på 1 miljard dollar per år till cirka 750 miljoner dollar årligen, och sedan eventuellt klättra igen i 2020-talet.

Ödet för Xcels två kärnkraftverk, Monticello och Red Wing, minn, tas inte upp i planen. Både kraftigt har uppgraderats till en kostnad på mer än 1 miljard dollar att hålla dem verksamma i början av 2030-talet.

Comments
  • Recommend Us